Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Πάσχα 2017 - Οδοιπορικό στους Τόπους των Παθών του Ιησού

****



Πάσχα 2017 - Οδοιπορικό στους Τόπους των Παθών του Ιησού
****

Από το Μυστικό Δείπνο ως την Γεσθημανή και από την φυλακή του Χριστού ως τον Γολγοθά, με αποκορύφωμα τον Πανάγιο Τάφο.

Αποστολή στα Ιεροσόλυμα: Μαρία Γιαχνάκη
Από την ημέρα που ξεκίνησαν οι εργασίες αναστήλωσης στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα, από την ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, σίγουρα το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινότητας κορυφώθηκε και οι επισκέπτες που ήταν κυρίως νέοι , αυτή τη φορά, αύξησαν την επισκεψιμότητα του μνημείου κατά 50%.
DSC 0152
Αν και καθ' όλη την διάρκεια των εποχών το Ιερό Κουβούκλιο σφύζει από κόσμο, με αποτέλεσμα να είναι το νούμερο ένα στην λίστα επιλογής των επισκεπτών στο Ισραήλ, ακόμη και των τουριστών που δεν είναι χριστιανοί, αυτή τη φορά οι πληροφορίες για τα ευρήματα, οι αποκαλύψεις αγιογραφιών μέσα στον Πανάγιο Τάφο που δεν είχε δει πριν ανθρώπου μάτι, έγιναν η αιτία θαυμασμού και ανθρώπινου δέους.
Με το Newsbomb.gr βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή στον Πανάγιο Τάφο με ειδικές άδειες για να καταγράψουμε τις εργασίες των επιστημόνων και των τεχνιτών που δούλευαν για 6 μήνες μέσα στο Ιερό Κουβούκλιο, εικόνες που σας παρουσιάσαμε πρόσφατα και που πραγματικά συγκλόνιζαν διότι ως τότε τα φορτία, η υγρασία, η θερμότητα και η μαυρίλα είχαν σκεπάσει όλα τα τεκμήρια του Τάφου. Τεκμήρια τα οποία αποκαλύφθηκαν από την συντήρηση της ελληνικής επιστημονικής ομάδας.
Όμως βρεθήκαμε και πάλι στην τελετή παράδοσης του ολοκληρωμένου Ταφικού μνημείου στις ορθόδοξες κοινότητες, καταγράφοντας όμως μια μέρα πριν, λίγο πριν το ξημέρωμα ,αποκλειστικά τις αγιογραφίες που βρέθηκαν στο Ιερό κουβούκλιο αλλά και στο παρεκκλήσι του αγγέλου που βρίσκεται μέσα στον Τάφο. Οι μυροφόρες, οι αρχάγγελοι, η Θεοτόκος Μαρία αλλά και η κάθοδος του Ιησού στον Άδη, ήταν μερικά από τα ευρήματα που πραγματικά συγκλόνισαν και τα οποία καταγράψαμε για λογαριασμό του newsbomb.gr όπως είδατε και θα ξαναδείτε και πάλι στο οδοιπορικό μας.
Σήμερα, λίγο πριν το Πάσχα, με το οδοιπορικό που σας παρουσιάζουμε ,στους τόπους όπου ο Χριστός προδόθηκε, προσευχήθηκε, μαρτύρησε δια της Σταύρωσης και κυρίως στους Τόπους όπου ετάφη, μπορεί ο καθένας από μας να βρεθεί έστω και νοερά εκεί που ο άνθρωπος από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη λυγίζει μπροστά στα μνημεία της Ορθοδοξίας.
Το Υπερώο όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος, η φυλακή του Χριστού με τις οπές μέσα στο βράχο, από όπου του είχαν περάσει τα πόδια με αλυσίδες , η οδός του μαρτυρίου που περπάτησε φορτωμένος τον Σταυρό του, ματωμένος και εξαντλημένος, ο Γολγοθάς, ο σκουπιδότοπος που έγινε ο μαρτυρικός τόπος, η αποκαθήλωση όπου ακούμπησαν το ξεψυχισμένο σώμα του αλλά και ο Τάφος είναι οι τόποι τους οποίους θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί και θα μπορεί ο καθένας προφανώς από μας να πάρει τα δικά του μηνύματα.
ΠΗΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: 
newsbomb.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου